انواع هولوگرام‌

 
یک هولوگرام می‌تواند از لایه‌های متفاوتی تشکیل شده باشد. دو لایه اصلی فوقانی Foreground و زیرین Background و لایه‌های فرعی میانی. تعداد لایه‌های هولوگرام‌ها بسته به نوع آن می‌تواند افزایش پیدا کند. به طور مثال هولوگرامی که هم دارای تصویر است وهم متن، یک هولوگرام دو لایه است.
 
این هولوگرام‌ها از دو لایه تشکیل شده اند. یک لایه دارای هولوگرام دو بعدی است که معمولا در پس زمینه (لایه زیرین) قرار می‌گیرد و لایه دیگر که دارای هولوگرام سه بعدی است، در لایه رویی قرار دارد. بدین ترتیب هولوگرام بدست آمده از این شیوه دارای عمق بیشتری خواهد بود. البته در این هولوگرام‌ها لایه‌های میانی دیگری مثل متن‌های میکرونی، متن‌های پنهان و… هم می‌توانند قرار بگیرند که جنبه‌های امنیتی هولوگرام را افزایش می‌دهند. برای ثبت هولوگرام‌های دو بعدی/ سه بعدی و… از نور دهی پیوسته لیزر استفاده می‌کنند.
  • ‌استریو گرام‌
این هولوگرام، یک هولوگرام متحرک است و به این صورت ایجاد می‌شود که در هنگام نگاشت آن، فریم‌های مختلفی از یک تصویر در حال حرکت ( مانند تصاویر ایجاد کننده انیمیشن )به ترتیب و به صورت مجزا در مقابل نور لیزر قرار داده شده و توسط نور لیزر روی سطح حساس به نور ثبت می‌شود. برای هر فریم نوردهی مجزایی صورت می‌گیرد و بسته به میزان قابلیت سطح حساس برای ثبت این فریم‌ها، میزان نوردهی می‌تواند افزایش پیدا کند.
 
  • ‌پالسی‌
در این هولوگرام‌ها نور لیزر به طور مستقیم به فتوپلیمر برخورد کرده و عملیات واسطه (بدست آوردن هولوگرام اصلی و سپس بدست آوردن فرم نیکلی ) وجود ندارد. نام لیزری که برای نگاشت این هولوگرام استفاده می‌شود پالس نام دارد. به همین دلیل به این هولوگرام‌ها، هولوگرام پالسی گفته می‌شود. لیزر پالس با توان بالاتری از لیزر‌های پیوسته و در زمان میلی ثانیه نوردهی می‌کند. مزیت لیزر پالس، زمان نوردهی سریع است که از به وجود آمدن جزئی‌ترین حرکت (که باعث خرابی هولوگرام می‌شود) جلوگیری می‌کند. این لیزر بیشتر برای عکسبرداری از چهره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
این هولوگرام یک هولوگرام چند لایه است که می‌تواند جنبه امنیتی نیز داشته باشد. در این نوع می‌توان از هولوگرام‌های سه بعدی، دو بعدی و دات‌ماتریکس استفاده کرد. با نوردهی در زاویه‌های متفاوت و پشت سر هم به این هولوگرام‌ها می‌توان هولوگرام‌های جنبشی ایجاد کرد. هولوگرام‌هایدات ماتریکس جنبشی به دلیل فاصله کم زاویه‌های نوردهی، به مراتب حرکتی نرم‌تر از هولوگرام‌های جنبشی دو بعدی و سه بعدی دارند. زمانی که هولوگرام دات ماتریکس بادو بعدی/ سه بعدی ترکیب می‌شود، برچسب در بهترین حالت درخشندگی و متغیرترین حالت جنبشی قرار می‌گیرد.
در این نوع هولوگرام، حرکت در هنگام نگاشت هولوگرام اصلی ایجاد می‌شود. به این صورت که نیمی از سوژه ماسکه شده و مابقی در زاویه‌ای مشخص نوردهی می‌شود ونیمه دیگر در زاویه‌ای متفاوت روی سطح حساس نگاشته می‌شود. هولوگرام بدست آمده از این روش دارای حرکتی است که در اصطلاح فلیپ فلاپ نام دارد. می‌توان این حرکت را با دو تصویر مجزا نیز انجام داد.
برای نگاشت هولوگرام‌های دارای متن مانند هولوگرام‌های تصویری عمل می‌شود. به این صورت که از متن مورد نظر یک ماسک (شیشه‌ای مشکی است که جای حروف روی آن به صورت شفاف <غیر مشکی> است) برای عبور نور لیزر تهیه می‌شود و در معرض نوردهی توسط لیزر قرار می‌گیرد. اگر سطح حساس به نور خاصیت انعکاسی داشته باشد، متن زیر نورمعمولی قابل باز خوانی است. اگر سطح حساس خاصیت عبوری داشته باشد تنها زیر نور لیزر قابل خواندن است. این متن‌ها به دو شکل موجود بوده و هر دو به طور مستقیم روی هولوگرام نگاشته می‌شود.
 
نوع اول Laser beam hidden text نام دارد. خاصیت عبوری داشته و تنها زیر نور لیزر یا با قلم لیزری قابل باز خوانی است. این نوع متن را بیشتر در نواحی کم هویدا و غیر مشخص هولوگرام قرار داده می‌شود.
نوع دیگر به متنهای قالبی (Mold hidden text) مشهورند. برای دیدن متن در این هولوگرام‌ها از فیلمی به نام Decodefilm استفاده می‌شود. فیلم را روی هولوگرام قرار داده، متن پنهان آشکار می‌شود.
  • فیلم‌های هولوگرام (در تیراژ وسیع استفاده می‌شود)
فیلم‌های هولوگرافی یک ایده آل در صنعت بسته‌بندی به خصوص در بسته‌بندی‌های انعطاف پذیر به شمار می‌رود. فیلم‌های رول عریض هولوگرام به طور معمول در چاپ کاغذ‌های تزئینی، بسته‌بندی، برچسب‌ها و… کاربرد دارند. این فیلم‌ها به دلیل دارا بودن جذابیت بصری- و در بعضی موارد خصوصیات امنیتی- باعث فروش بالای محصول مورد نظر می‌شود.فیلم‌های موجود در شکل‌های هندسی یا سفارشی (شکل‌های متنوع) و از جنس‌های B. O. O. P ،PET ،PVC و با ضخامت تقریبی ۱۵ تا ۵۰ میکرون و عرض متغیر (بسته به اندازه محصول نهایی) و در رنگ‌های متنوع نقره ای، طلایی، سبز، آبی و قرمز ساخته می‌شود.
 
انواع فیلم‌های مصرفی:
  1. فیلم‌های شفاف
  2. فیلم‌های متالایز شده‌
  3. فیلم‌های نیمه متالایز شده‌
جنس فیلم‌های هولوگرافی به گونه‌ای است که با استفاده از شیوه‌های چاپی می‌توانیم روی آنها عمل چاپ را انجام دهیم.
 
نوار چسب‌های امنیتی هولوگرام، حفاظت در بالاترین سطح را فراهم می‌کنند. این نوار چسب‌ها برای حفاظت بالای پاکت نامه، جعبه و کارتن‌ مورد استفاده قرار می‌گیرند. وقتی نوار چسب روی سطحی چسبیده می‌شود و سپس این نوار چسب از سطح جدا می‌شود و کلماتی مانند دست‌کاری شده (Void)، اصل (Original)، باطل شد (Canceled)، باز شد (Opened) ، روی سطح باقی می‌ماند. زمانی که Temper evident (حروف به جای مانده روی سطح) باقی می‌ماند نشان‌دهنده این است که آن بسته یا پاکت باز شده است. نوشته‌های کوچک میکرونی و پنهان که روی این نوار چسب‌ها می‌تواند وجود داشته باشد با لیزر قابل خواندن می‌باشند. نوار چسب‌های هولوگرام را با استفاده از ماشین دایکات می‌توان به ابعاد مورد نظر درآورد یعنی این نوار چسب‌ها از حالت نواری خارج شده و به صورت برچسب درمی‌آیند. Temper evident یک خصوصیت و جلوه امنیتی است که به شیوه زیر روی برچسب‌های هولوگرام اعمال می‌شود.روی فیلم قبل از این‌که متالایز شود با استفاده از سیلندرآنیلوکس که کلمه مورد نظر روی آن به صورت منفی یا مثبت حکاکی شده است، ماده‌ای خاص روی فیلم منتقل می‌شود. این ماده با فیلم پیوند برقرار کرده و دیگر از فیلم جدا نمی‌شود. سپس با یک سیلندر آنیلوکس دیگر که بدون حکاکی است ماده‌ای روی فیلم منتقل می‌شود که به این ماده در اصطلاح Release layer (رها شونده) گفته می‌شود. روی این ماده پوشش آلومینیومی زده شده، سپس روی آلومینیوم لایه چسب قرار گرفته و لایه چسب با یک کاغذ سیلیکونی پوشش داده می‌شود. بسته به این‌که بخواهیم طرح به جای مانده روی سطح به صورت منفی یا مثبت باشد حکاکی سیلندر آنیلوکس تغییر پیدا می‌کند. اگر طرح منفی باشد، طرح روی سیلندر آنیلوکس برجسته است و اگر مثبت باشد، طرح روی سیلندر آنیلوکس به صورت فرو رفته است. می‌توانیم از لایه آلومینیوم استفاده نکنیم در این صورت طرح به جای مانده به صورت شفاف خواهد بود.
 
انواع نوارچسب‌های هولوگرام:
  1. هولوگرام دات ماتریکس
  2. هولوگرام دو بعدی/ سه بعدی
  3. هولوگرام فلیپ فلاپ‌
  4. هولوگرام جنبشی‌
  5. هولوگرام‌های دارای حروف میکرونی و نوشته‌های پنهان
  6. هولوگرام‌های خراشیدنی Scratch hologram
عمل خراشیدن هولوگرام، به صورت وسیع درPincode ‌های تلفن، امور بانکداری، کارت‌های موبایل، کوپن تخفیف و… برای اهداف فوق امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.به جای استفاده از پوشش‌های خراشیدنی معمول که روی کارت‌های تلفن همراه، کوپن‌ها و… استفاده می‌شود می‌توان از هولوگرام‌های خراشیدنی استفاده کرد که نسبت به پوشش‌های معمول امن‌تر بوده و هم چنین نیازمندی‌های معمول را برآورده می‌سازد. این هولوگرام‌ها می‌تواند با نام شرکت و تصاویر سه بعدی از لوگوی آن شرکت چاپ شود.
 
منظور از هولوگرام‌های شناسایی، هولوگرام‌هایی است که به صورت شفاف (Transparent) بر روی کارت‌های شناسایی چسبانده می‌شود. این هولوگرام‌ها دارای وضوح و شفافیت بالایی هستند.استفاده از این پوشش هولوگرامی بر روی کارت‌های شناسایی چاپ شده باعث حفاظت از مرکب کارت در برابر خراش و سایش نیز می‌شود، طول عمر کارت را افزایش می‌دهد و از همه مهم تر امنیت کارت را بالا برده و از دگرگونی و تغییر در اطلاعات کارت، نسخه‌برداری و جعل کارت‌های شناسایی جلوگیری می‌کند. چسباندن این هولوگرام‌ها بر روی کارت یا به روش هات‌استمپ انجام می‌شود که در این روش نیاز به دستگاه فشار و حرارت داریم، و یا چسباندن به شیوه معمولی است. یعنی هولوگرام‌های شفاف پشت چسبداری که به راحتی روی کارت چسبیده می‌شوند. البته روش هات استمپ امنیت کار را بیشتر تضمین کرده و پس از چسبیدن دیگر از سطح جدا نمی شود.
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *