مراتب تولید اسکناس

 

  • کاغذ های اسکناس:

کاغذ های خاص هستند که از الیاف کوتاه و ظریف پنبه تولید می شود. فراوری پنبه به صورت خاص می تواند ساختار الیاف را به گونه ای تنظیم کند که مقاومت و ماندگاری آن را در حد بالایی افزایش دهد. پس از آن، الیاف با مواد پرکننده (Filling Material)، چسب و مواد رنگی میکس می شود و در ماشین کاغذسازی، واترمارک و نخ امنیتی آن به کاغذ اضافه می شود.

پس از آن که کاغذ خشک شد (Drying Process)، عملیات چاپ پذیری  و اصلاح سطح کاغذ صورت می گیرد . این کار با پوشش نشاسته (Starch Coating) انجام می شود و پس از آن با گذر از نوردها، سطح آن نرم و پرداخت می شود. در مرحله نهایی، رول های کاغذ به اندازه استاندارد یا مورد نظر برش می خورند و به صورت ورق (sheet) روی پالت چیده می شود و آماده تحویل (Delivery) به ماشین چاپ آماده می شوند.

  • ویژگی رنگ های چاپ اسکناس:

علاوه بر جلوه های خاصی که مرکب های امنیتی دارند، رنگ های امنیتی اسکناس ها دارای ملزوماتی باید باشند که مقاومت های لازم را داشته باشند. مثلا باید پارامتر های شیمیایی بسیاری مقاوم باشند تا عمر مفید اسکناس ها را تضمین کنند. مثل مقاومت در برابر نور یا شست و شو با دمای بالا که بدون آسیب دیدن ویژگی های رنگی و امنیتی خود را حفظ کنند.

اسکناس

  • چاپ اسکناس:

همان طور که پیش تر در مطالب گذشته به انواع تکنیک های چاپ امنیتی اشاره شد، در چاپ اسکناس نیز فرایند چاپ با ایجاد یک داده الکترونیکی توسط طراح(فایل طراحی و گرافیک کار) شروع می شود و کلیشه آن با توجه به تکنیک مربوط به هر قسمت، تولید می شود.

این تکنیک ها شامل چاپ افست برای زمینه کار در دو طرف اسکناس چاپ می شود. پس از آن با تکنیک اینتالیو، برجستگی های طرح ایجاد می شود که هم با دست قابل لمس است و هم در زوایای مختلف، سایه روشن ایجاد می کند که همین ویژگی زیرساخت یکی از جلوه های امنیتی (Hidden Image) می باشد.

برای چاپ برخی از مرکب های خاص مثل مرکب ترموکرومیک (حساس به دما) به حجم بالایی مرکب احتیاج دارد که باید از تکنیک سیلک اسکرین استفاده شود تا ضخامت لازم صورت گیرد.

پس از چاپ اطلاعات متغیر با ماشین های شماره زن یا لترپرس، سطح ورنی را ورنی (varnish) پوشش می دهند و در نهایت در واحد برش، فرم های بزرگ چاپ شده به قطعات استاندارد اسکناس برش می خورد.

به کمک یک ابزار کامپیوتری و دیجیتال، کیفیت چاپ چک می شود و تشخیص هرگونه خطا اسکناس را از رده خارج می کند. پس از آن نیز به صورت چشمی توسط تکنسین انسانی، کنترل کیفیت و تایید نهایی انجام می شود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۰ میانگین: ۰]

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *